Skip to content

iOS 5 beta 1

Apple julkaisee syksyllä mobiilivehkeilleen iOS 5 käyttiksen ja kiskasin betan kehiin jeesusluuriin kun developer-tili Applelle on. Ihan päteviä uudistuksia tulossa, mutta iPhone vitosesta ei tietoa.

Ihan ekana, kuvan ottaminen lukitustilasta nopeutuu kun lock screenissä on kameran kuva, josta aukeaa suoraan kamera. Kamerassa on nyt HDR:n lisäksi valotuksen ja tarkennuksen lukitus sekä kahden sormen zoomaus. Kameraan on myös lyöty optio gridille, joka ainakin itsellä on toki päällänsä kokoajan.

Uutuutena tuli myös notification center, jossa ihan näppärästi on toteutettu lock screenin sekä alasvetovalikon avulla tapahtumat, jotka saa itse määritellä miten ne näkyy tai mitkä näkyy.

Mukaan tuli myös iMessage, josta ei tietoa maksaako mitään. Anyways, se toimii vitosesta vitoseen ja läpi mobiililaitteiden, eli ilmeisesti ei maksa mitään. Siinä siis voi lähetellä normaalisti textareita ja jos vastaanottajalla on femma, lähetetään se iMessagena, siihen voi pyytää kuittauksen ja myös rapsakka juttu on mukana, jossa näkee jos vastapuoli on vastaamassa viestiin. Eiköhän nuo puhelutkin siirry hiljalleen nettiin ja sitten alkaakin datan liikuttelu olemaan hintavaa kun puheluita ei enää soitella. Operaattorit nappaa kyllä omansa.

Reminders on näppärä muistilappu, se osaa käyttää myös lokaatioita, mutta ainakaan vielä ei betassa saa asennettua lokaatiota muualle kuin sinne missä olet, joka taas tekee vähän tarpeettoman tuosta. Toimivana siis tuossa voisi määritellä vaikka nyt esimerkiksi Stockmannin ja heittää sen lokaatioon viestin “Muista ostaa fleshlight” ja kun saavut mestoille, muistuttaa softa sua sitten tuosta. Mut betassa syö akkua aivan saatanasti, siis parissa tunnissa tyhjäksi, varmaan korjaantuu lopulliseen versioon.

Apple lanseeraa myös iCloud palvelun joka korvaa maksullisen Mobile me:n. Se synkkaa kaikki tiedostot, kontaktit, mailit ja siihen saa photostriimin, eli kun otat luurilla kuvan, on se samointein myös kaikissa laitteissasi.

Synkkaus ei vaadi enää piuhaa, vaan luuri synkkaa sitten valmiissa versiossa itsensä kun meet laniin. Kun ostat vaikka levyn iTunesista, siirtyy se automaattisesti sitten muihinkin vehkeisiin, ihan näppärää, ei tartte siirrellä sen kummemmin, paitsi toki iPodeihin, jotka eivät muutaman mallin osalta ole netissä.

OSX Lion tulee myös syksyllä, siinä on kaikkea helvetin siistiä extraa ja parannusta, sitä odottelen yhtä kovaa kuin uusinta Final cut proota.

Applen sivuilla keynotea.

http://www.apple.com/

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*